ROMANA   ENGLEZA

NEWS

IANUARIE 2014

In prima saptamana de scoala dupa vacanta de iarna se vor distribui in fiecare clasa din scoala calendare realizate cu desenele copiilor din tarile partenere in cadrul concursului “Deseneaza-ti bunicul”, prin proiectul “I teach you, you teach me: Share wisdom of life”.

 In intervalul 13 – 17 ianuarie va fi decis desenul castigator in competitia pentru alegerea Logo-ului pentru proiectul COMENIUS “I teach you, you teach me: Share wisdom of life” la nivelul scolii noastre. Odata ales, acesta va intra intr-o noua faza de selectie, alaturi de desenele declarate castigatoare in celelalte scoli partenere, pentru ca in final dintre toate aceste 8 sa se decida, la intalnirea din Romania, Logo-ul castigator al proiectului.

In perioada 20 – 24 ianuarie, scoala noastra va fi gazda celei de a 2-a vizite de lucru in cadrul proiectului COMENIUS “I teach you, you teach me: Share wisdom of life”. Suntem pregatiti sa-i primim pe partenerii nostrii cu emotie si caldura si – mai ales – cu o varietate de actiuni pe care le-am cuprins in agenda de lucru. Astfel, vor fi oaspetii nostri 18 cadre didactice si 10 elevi din scolile partenere, alaturi de care vom petrece o saptamana incarcata de ateliere de lucru si activitati culturale.

Activitatea de voluntariat propusa pentru luna ianuarie in Centrul Multifunctional “Rivulus Pueris” se numeste “Muzica retro versus muzica generatiei de azi” si va fi organizata de catre copii voluntary condusi de d-nele prof. Alina Andreicut si Sonia Corpodean. La aceasta activitate copiii si seniorii isi vor promova muzica favorite declarandu-se fiecare dintre ei aparatori ai propriilor opinii intr-o atmosfera de intelegere si acceptare.

FEBRUARIE 2014

Se va realiza blogul voluntarilor unde elevii  vor posta poze si vor impartasi aspect din activitatile lor cu seniorii.

Se va organiza o intalnire intre parintii si copiii gazde si echipa de proiect pentru a disemina impresii si experiente acumulate in cursul saptamanii 20 – 24 ianuarie 2014, cu ocazia desfasurarii celei de a II-a vizite de lucru a partenerilor in proiectul “I teach you, you teach me: share wisdom and life”, in Romania.

Se va desfasura prima intalnire intre seniori si tineri in care cei dintai vor impartasi experiente de viata  pe care elevii le vor relata in scris, iar cele mai bune trei povesti, vor fi publicate pe site, atat in romana cat si in engleza, sub genericul “I lived it”.

Activitatea de voluntariat din Centrul “Rivulus Pueris” din luna aceasta se numeste “Jocuri la gura sobei”, si va fi organizata de doamnele prof. Marieta Chirileanu si Maria Berlinger.

MARTIE 2014

Ca rezultat al primei intalniri dintre seniori si elevi in cadrul proiectului Comenius , activitatea “Povestea mea de viata” organizata in scoala noastra in data de 26 februarie s-a finalizat cu relatarea a sapte povesti spuse de invitatii bunici, si consemnate de elevii prezenti la acest eveniment. Aceste relatari vor fi redactate pentru a fi postate pe site-ul Comenius, iar trei dintre ele vor fi postate, in limba engleza, si pe site-ul international al proiectului. Postarea se va realiza pana la finele lunii martie.

Activitatea de voluntariat din Centrul multifunctional “Rivulus Pueris” de luna aceasta se numeste “Martisorul reinvie speranta”, si va fi organizata de doamnele prof. Daniela Florian, Pop Ileana si Pop Adela, alaturi de elevi voluntari din scoala  si seniori din centrul Pueris.

APRILIE 2014

In perioada 07 -11 aprilie, 2014,  se va desfasura cea de-a treia intalnire de lucru din cadrul proiectului Comenius “I teach you, you teach me: share wisdom and life”, in localitatea Plunge, Lituania. Din scoala noastra vor participa doua cadre didactice, d-nele prof. Dorina Miclaus  si Sonia Corpodean, si doua eleve , Iuliana Buciu (cls. A VIII-a B) si Roxana Bolchis (cls. a VIII-a A).

Tot in aceasta luna se va desfasura si a doua intalnire din cadrul proiectului dintre elevi si seniori, pe tema :Jocuri, dansuri si traditii. Activitatea va avea ca finalitate realizarea unui album foto pe aceeasi tema.

Activitatea de voluntariat din Centrul “Rivulus Pueris”, cu tema “Cristos a Inviat”, va fi organizata de doamna prof. Mirela Crancau si d-nul prof. Ioan Marian Pop, cu elevi voluntari care doresc sa se implice in aceasta actiune si seniori din centrul Pueris, dar si bunici invitati de copii.

MAI - IUNIE 2014

In data de 8 mai 2014 am planificat sa se desfasoare cel de-al treilea modul al activitatii “Jocuri, dansuri si mestesuguri”, la Centrul Multifunctional Rivulus, unde seniori membri in grupul tinta se vor intalni cu copiii participanti la activitate pentru a-i invata dansuri din vremea tineretii lor. Copiii vor fi insotiti de doamnele profesoare Luminita Balan si Dorina Miclaus. Activitatea de voluntariat din luna mai se intituleaza „Tinereţe fără bătrâneţe” si va fi organizata la Centrul Rivulus Pueris de doamnele profesoare Smaranda Petretchi si Maria Berlinger.

In perioada 10 -  20 mai 2014, se va realiza albumul foto  prevazut prin proiect ca finalizare a activitatilor despre jocuri, dansuri si mestesuguri. Albumul va fi publicat pe site-ul Comenius ,cuprins in cadrul site-ului scolii.

In intervalul 26 – 30 mai 2014 se va desfasura in localitatea Szentendre, Ungaria, cea de-a patra reuniune de lucru in cadrul proiectului “I teach you, you teach me: share wisdom and life”. Din scoala noastra vor participa doamnele profesoare Dorina Miclaus si Marieta Chirileanu si elevele Dora Dobrican (cls. a VII-a A) si Brianna Precup (cls. a VII-a B). In prima saptamana din luna iunie se vor organiza activitati de diseminare a vizitelor realizate prin proiectul Comenius in Lituania si Ungaria. Se va prezenta agenda activitatilor si poze atat in cadrul consiliului profesoral, pentru cadrele didactice, cat si in fata elevilor.

Activitatea de voluntariat pentru luna iunie se numeste „Natura tămăduitoare” si va fi organizata si condusa de doamna prof. Carmen Calin si doamna inv. Mariana Dedu.

Se va marca finalizarea primului an al proiectului Comenius cu acordarea de diplome cadrelor didactice, elevilor si seniorilor implicati in activitati.

SEPTEMBRIE - OCTOMBRIE 2014

 In perioada 21 -26 septembrie 2014, doamnele profesoare Petretchi Smaranda, Balan Luminita, Miclaus Dorina si  eleva Gorduza Alexandra din cls. a VII-a B, vor participa la cea de-a cincea  reuniune de proiect, in localitatea Lund din Suedia.

Activitatea de voluntariat aferenta lunii septembrie, prevazuta prin parteneriatul cu Centrul Rivulus Pueris se numeste “Te invit la scoala mea” si va fi organizata de doamnele prof. Medan Gabriela si inv. Dedu Mariana.

In cursul lunii octombrie, se vor organiza activitati de diseminare  a programului vizitei de lucru din Suedia, pentru cadrele didactice si elevi din scoala.

In prima parte a lunii octombrie, se va organiza in cadrul proiectului Comenius  prima intalnire intre seniori si elevi  in care elevii ii invata pe seniori sa foloseasca calculatorul  si telefonul mobil. Aceasta activitate va fi condusa de doamnele prof. Florian Daniela si Muntean Elena si se va desfasura la Centrul Rivulus Pueris.

In a doua parte a lunii octombrie se va organiza la Cantina Universitatii activitatea prin care seniorii ii invata pe elevi sa gateasca retete traditionale. Activitatea va fi coordonata de doamnele instit. Corpodean Sonia si prof. Chirileanu Marieta.

Activitatea de voluntariat din Centrul Rivulus Pueris din luna octombrie se numeste “Toamna prin ochii nostri”.Responsabile de organizarea aceastei activiati sunt doamnele profesoare Pop Adela si Muntean Elena.

In cursul lunii octombrie, d-na prof. Miclaus Dorina va participa cu elevi voluntari din proiectul Comenius la o activitate de voluntariat la Asociatia Solidaritatea Sperantei. Elevii voluntari vor ajuta la curatenia de toamna in gradina centrului.

NOIEMBRIE - DECEMBRIE 2014

In cursul lunii noiembrie se va finaliza power point-ul “Retetele bunicii”, cu ajutorul pozelor facute la activitatea  cu acelasi nume, desfasurata la cantina Universitatii, in data de 23 octombrie, 2014. Acesta va fi inserat pe site-ul proiectului.

In perioada 01 – 05 decembrie 2014 se va desfasura cea de-a sasea reuniunea de proiect, in localitatea Bosa, Sardinia. Din scoala noastra vor participa: prof. Florian Daniela, prof. Miclaus Dorina, prof. Pop I. Marian si elevii Mociran Razvan si Rohian Victor, cls. a VII-a B.

In cursul lunii decembrie se va realize calendarul international cu imagini din activitatile de voluntariat si ICT. Se vor selecta doua – cele mai bune poze – de la aceste activitati, desfasurate pana in momentul de fata.

D-nele prof. Muntean Elena si Medan Gabriela vor organiza activitatea de voluntariat la Asociatia “Solidaritatea sperantei” in luna noiembrie,iar in luna decembrie, d-nele inv. Gogea Rodica si Dedu Mariana.

La centrul “Rivulus  Pueris”, d-nele prof. Borse Liliana si instit. Corpodean Sonia vor conduce elevii voluntari  pentru activitatea “Impreuna, in era tehnologiei”, programata pentru luna noiembrie, iar activitatea aferenta lunii decembrie, “Craciunul pe mapamond”, va fi organizata de doamnele prof. Andreicut Alina, Chirileanu Marieta si Blenche Viorica.

IANUARIE - FEBRUARIE 2015

In cursul lunii ianuarie va fi organizata cea de-a doua intalnire la care elevii ii invata pe seniori sa foloseasca calculatorul  si telefonul mobil. Aceasta activitate va fi condusa de doamnele prof. Florian Daniela si instit. Corpodean Sonia si se va desfasura in sala IT din scoala noastra.

Intalnirea seniori-elevi pentru a dezbate proverbe si zicatori semnificative pentru situatii de viata obisnuita, traditionale in cultura noastra, va fi organizata in cursul lunii ianuarie de catre doamna prof. Muntean Elena si va avea loc la scoala. In urma dezbaterii se vor selecta cele mai representative dintre proverbele prezentate care vor fi publicate ulterior pe un pliant.

Activitatea de voluntariat aferenta lunii ianuarie, prevazuta prin parteneriatul cu Centrul Rivulus Pueris se numeste “Azi e ziua ta” si va fi organizata de doamnele prof. Balan Luminita, Berlinger Maria si Gogea Rodica.

In cursul lunii februarie, doamnele prof. Petretchi Smaranda si Miclaus Dorina vor organiza activitatea de voluntariat “Astazi seara dansam in familie” la Centrul Rivulus Pueris.

In cursul lunii februarie, se vor organiza activitati de diseminare  a programului vizitei de lucru din Italia-Sardinia, pentru cadrele didactice si elevi din scoala. 

MARTIE - APRILIE 2015

In perioada 9 – 13 martie, d-nele profesoare Elena Muntean, Daniela Florian, Sonia Corpodean si Dorina Miclaus vor participa la cea de-a VII-a reuniune de proiect, care va avea loc in Denizli, Turcia.

Activitatea de voluntariat aferenta lunii martie, prevazuta prin parteneriatul cu Centrul Rivulus Pueris se numeste “Filmul meu de suflet”, si va fi organizata de doamnele prof. Gabriela Medan si Florian Daniela.

In cursul lunii aprilie, doamnele prof. Elena Muntean si Daniela Florian vor organiza activitatea de voluntariat  “Cu bunicul la teatru”, activitate de voluntariat alaturi de seniori din Centrul Rivulus Pueris.

In cursul lunii martie, se va realize pliantul cu proverbe si zicatori adunate si discutate la intalnirea cu seniorii din  luna ianuarie, asa cum este prevazut in planul de lucru al proiectului.

In cursul lunii aprilie, se va organiza activitate de diseminare  a programului vizitei de lucru din Turcia, pentru cadrele didactice.

In cursul lunii aprilie se vor pregati materialele fotografice pentru realizarea celor doua albume foto, pentru activitatile de voluntariat si pentru pentru lectiile organizate cu seniorii pentru a invata sa foloseasca calculatorul si telefonul mobil. Responsabil  pentru aceste albume este doamna prof. Luminita Balan.